Telefon
WhatsApp
52. İstanbul Müzik Festivali Klasik Müzikseverleri Ağırlıyor
ErsalYonetim22

NAZLI GAZETESİ - İSTANBUL,

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve Borusan Holding sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan 52. İstanbul Müzik Festivali, klasik müzik tutkunlarına dopdolu bir program sunmaya hazırlanıyor. Yıldız solistlerin ve dünya çapındaki orkestraların katılımıyla gerçekleşecek olan festival, 21 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında İstanbul'un seçkin konser mekânlarında müzikseverlerle buluşacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında klasik müzik tutkunlarını büyüleyici bir programla karşılıyor.

Festival, İstanbul'un seçkin konser mekânlarında düzenlenecek 25 konserde dünyanın dört bir yanından önde gelen orkestraları ve solistleri ağırlayacak. Budapeşte Festival Orkestrası'ndan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'na, Festival Strings Lucerne'den Tekfen Filarmoni Orkestrası'na kadar birçok önemli topluluğun yanı sıra ünlü sanatçılar da sahne alacak. Maria João Pires, Khatia Buniatishvili, István Várdai, Gülsin Onay, Francesco Piemontesi, Edgar Moreau gibi klasik müziğin yıldızları, festivalin keyifli etkinliklerinde yer alacak.

Festival biletleri, passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende noktaları ve İKSV ana gişeden (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası) genel satış dönemi fiyatları ile temin edilebilir.

İşte bazı konserlerden öne çıkanlar:

Açılış Konseri: İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası & İlyun Bürkev 21 Mayıs Salı 20.00, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Telekom Opera Salonu

Genç piyanist İlyun Bürkev ve şef Cem Mansur yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Grieg'in tutkulu Piyano Konçertosu'nu seslendirecek. Konserde ayrıca Romeo ve Juliet Fantezi Uvertürü de yer alacak.

Mantova Oda Orkestrası & Kristóf Baráti 22 Mayıs Çarşamba, 20.00, Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Keman virtüözü Kristóf Baráti, İtalya'nın zengin klasik müzik geleneğini yansıtan Mantova Oda Orkestrası ile unutulmaz bir performansa imza atacak.

Festival Strings Lucerne & Maria João Pires 31 Mayıs Cuma, 20.00, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı

Maria João Pires'in piyano konçertosunda Festival Strings Lucerne eşlik edecek. Konserde ayrıca Beethoven'ın Pastoral Senfoni'si ve Honegger'in Yaz Pastorali de seslendirilecek.

Khatia Buniatishvili: "Labyrinth" 1 Haziran Cumartesi, 20.00, İş Kuleleri Salonu

Klasik müziğin pop yıldızı olarak tanınan Khatia Buniatishvili, Satie, Chopin, Bach, Schubert ve Liszt bestelerini seslendirecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'ndan Mozart Requiem 2 Haziran Pazar, 20.00, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Telekom Opera Salonu

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, genç kuşaktan dört yıldız solistin katılımıyla Mozart Requiem'i seslendirecek.

Budapeşte Festival Orkestrası & Iván Fischer & Francesco Piemontesi 3 Haziran Pazartesi, 20.00, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Telekom Opera Salonu

Budapeşte Festival Orkestrası ve Francesco Piemontesi, Brahms'a adanmış bir konserde buluşacak.

Franz Liszt Oda Orkestrası & István Várdai & Gülsin Onay 6 Haziran Perşembe, 20.00, İş Kuleleri Salonu

Franz Liszt Oda Orkestrası, viyolonselci István Várdai ve piyanist Gülsin Onay ile sahne alacak.

Tekfen Filarmoni Orkestrası & Edgar Moreau 9 Haziran Pazar, 20.00, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Telekom Opera Salonu

Tekfen Filarmoni Orkestrası, solist Edgar Moreau ile unutulmaz eserleri seslendirecek.

Lautten Compagney Berlin & Asya Fateyeva: "ABBA Dancing Queen" 12 Haziran Çarşamba, 20.00, Atatürk Kültür Merkezi, Tiyatro Salonu

Saksofoncu Asya Fateyeva ve lautten compagney BERLIN, heyecanla beklenen "ABBA Dancing Queen" projesini İstanbul Müzik Festivali'nde sunacak.

 
 
     GÜVEN ALBAYRAK
     GÜVEN ALBAYRAK
 
 
 
 
ErsalYonetim333

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

ErsalYonetim22

Reklam

ErsalYonetim22

Nöbetçi Eczaneler

Eskişehir nöbetçi eczaneleri

Anket

Ersal150x150
Ersal150x150

E-Bülten Aboneliği