Telefon
WhatsApp
NAZİLLİ'DE DEMİRCİ MEHMET EFE MEZARI BAŞINDA ANILDI.
ErsalYonetim22

Bahattin ALBAYRAK/Nazilli/AYDIN 

AYDIN’ın Nazilli ilçesinde Demirci Mehmet Efe Nazilli’de anıldı.
Aydın Cephesi Kuva-yi Milliye Komutanı Demirci Mehmet Efe, ölümünün 63’üncü yılında Eğriboyun Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında düzenlenen tören ile anıldı.
Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen anma törenine, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Araştırmacı Yazar İbrahim Kiraz ve Ethem Oruç, Kuva-yi Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şubesi üyeleri, Demirci Mehmet Efe’nin torunları Mehmet Dündar ve Gül Dündar katıldılar.

Demirci Mehmet Efe’nin 63’ncü ölüm yıldönümü ile ilgili olarak düzenlenen aile kabristanlığında gerçekleştirilen anma programında, Yasin-i Şerif okunup dua edilmesinin ardından torunları ve törene katılan protokol üyeleri tarafından Demirci Mehmet Efe’nin ve yanında bulunan eşinin kabrine çiçek bırakıldı.


Anma töreninde araştırmacı yazar İbrahim Kiraz ve Araştırmacı Yazar Ethem Oruç Demirci Mehmet Efe ile ilgili olarak konuşmalar yapmalarının ardından Demirci Mehmet Efe’nin torunu Gül Dündar Demirci Mehmet Efe ile ilgili anılarını anlattı.
Nazilli Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Cumhuriyet Parkı’nda yer alan Demirci Mehmet Efe heykeli önünde efeler ile birlikte fotoğraf çekilen Demirci Mehmet Efenin torunları, her yıl özlemle anılan Demirci Mehmet Efe’yi unutmayan yetkililere teşekkür etti.


Anma programda konuşan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; Kurtuluş mücadelesinde ve birçok isyanın bastırılmasında üstün hizmet göstermiş, Atatürk tarafından madalya ve övgülere layık görülmüş bir kahraman olan Demirci Mehmet Efe’yi saygı ve gururla andıklarını belirtti.

 

ErsalYonetim333

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

ErsalYonetim22

Reklam

ErsalYonetim22

Nöbetçi Eczaneler

Eskişehir nöbetçi eczaneleri

Anket

Ersal150x150
Ersal150x150

E-Bülten Aboneliği